Slagerij Van Rhee

Biologische vleeswaren en biologische worsten

SKAL certificaat nummer 105200

Naast onze buitengewoon lekkere 'gewone' worsten en vleeswaren hebben wij ook een productlijn met al even smakelijke 100% biologische vleeswaren.

Kleinschalig gestart op verzoek van een goede klant, kunnen onze biologische producten inmiddels bogen op een snel groeiende populariteit tot ver buiten onze regio. Biologisch vleeswaren en aanverwante artikelen produceren is niet eenvoudig, maar onze QA manager (en slagersvrouw) is inmiddels specialist op dit gebied.

Ambachtelijk bereide vleeswaren, met álle ingrediënten (dus ook de kruiden) volledig traceerbaar naar de biologische bron, conform de SKAL-certificering.  Een verantwoorde keuze voor kritische consumenten die wars zijn van allerlei kunstmatige toevoegingen. En wat minstens zo belangrijk is... nét zo lekker als onze 'gewone' vleeswaren en worsten (of misschien zelfs iets lekkerder).

Traceerbaarheid van ingrediënten

Waar je voor gewone vleeswaren en worsten alleen op de kwaliteit van de ingrediënten hoeft te letten, telt bij biologische vleeswaren ook de traceerbaarheid van de ingrediënten. Vooral bij exotische kruiden kan dat lastig zijn. Belangrijk te weten is dat wij uitsluitend samenwerken met SKAL-gecertificeerde leveranciers en dat de gehele productieketen gecertificeerd betrouwbaar is.

Aparte productie van biologische vleeswaren

Net als bij bijvoorbeeld koosjer of halal vlees moeten ook biologische vleeswaren in een 'reine' omgeving geproduceerd worden. Dat betekent dat wij een biologische productierun bij voorkeur vroeg in de ochtend plannen, als de machines nog schoon zijn. Is een productie later op de dag onvermijdelijk, dan maken we alles minutieus schoon voordat we overschakelen op de biologische producten. De kruiden staan overigens ook in een aparte kast, zodat 'besmetting' met niet-biologische producten onmogelijk is.

SKAL informatie 

Voor meer informatie over onze SKAL-certificering en biologische vleeswaren neemt u contact op met QA manager Els van Rhee. Bel telefoon 0577-402216, mail naar  info@vanrheevleeswaren.nl.

of gebruik ons contactformulier: