Slagerij Van Rhee

Kwaliteitskeurmerken en certificatenHet slagersvak, en vooral de bereiding van fijne vleeswaren en worsten, heeft veel met vakmanschap en ambachtelijk gevoel te maken.

Als je geboren bent in een slagersfamilie, krijg je het werken met en bereiden van vleesproducten met de paplepel ingegoten. Maar praktijken die 50 jaar geleden nog volledig acceptabel waren, zijn nu hopeloos verouderd of zelfs regelrecht verboden. Als professioneel slagersbedrijf moeten wij voldoen aan moderne normen en waarden.

gecertificeerD

QA, ofwel Quality Assurance, is een vakgebied dat de slager helpt conform vaste normen en waarden te werken. Wij hanteren strikte hygiënenormen en zijn dan ook HACCP-gecertificeerd. Daarnaast beschikken onze slagerij en worstmakerij over het certificaat FSSC 22000, waarmee zij voldoen aan de gevestigde norm voor de retail in Nederland. En we zitten niet stil, want inmiddels zijn we gecertificeerd voor FSSC22000, het GFSI certificaat, erkend door het groot winkelbedrijf.

Biologisch verantwoorde productie van vlees en worsten

Op verzoek van een klant die alleen biologische producten verkoopt, hebben wij voor een deel van het assortiment ook het SKAL-certificaat (nr 105200) gehaald. Dit betekent dat we een volledig biologisch productenpakket kunnen bieden, met verantwoording van alle ingrediënten, van bron tot bord. De biologische productieruns vinden geheel gescheiden plaats.

Gelukkig huwelijk! 

Aardig detail is dat Els van Rhee zich heeft gespecialiseerd in QA en het certificatieproces. Bij Slagerij Van Rhee is de QA-manager dus letterlijk getrouwd met de slager.