Slagerij Van Rhee

De comeback van 
ambachtelijk spek

Als ambachtelijke slager werken wij graag met spek. Het is een product met veel gebruiksmogelijkheden, van broodbeleg tot smaakmaker in salades.


Mager spek

Spek met veel vlees, van de buik van het varken. Door onze slagers droog gezouten en eventueel aanvullend gerookt op eikenhout
. Door het roken in de warme rookkamers wordt de spek ook nog iets droger. Daardoor is gerookt spek extra lekker in dunne plakjes op de boterham. Mager gerookt spek wordt vaak verwerkt als dobbelsteentjes in een andijviestamppot en mager gezouten spek wordt vaak aan één stuk gekookt en geserveerd bij stamppot.


katenspek

Gekookt en gerookt doorregen buikspek van het varken

2000 GR VACUÜM VERPAKT

spek dobbelsteentjes

Spek met veel vlees, van de buik van het varken. Door onze slagers droog gezouten en eventueel aanvullend gerookt op eikenhout. Dit Magere gerookte spek wordt vaak verwerkt als dobbelsteentjes in een andijviestamppot.

250 gr vacuüm verpakt

soorten ontbijtspek

Er zijn verschillende soorten ontbijtspek. Een plat stuk kan heel goed bij de maaltijd gegeten worden. Gerookte ontbijtspek gaat in plakjes gesneden op de boterham of in de pannekoek.

Tijd voor smaak!

De bereiding van spek kost tijd. De stukken spek worden droog gezouten in pekelbakken, puur zout met een lichte kruiding. We laten het een week rijpen, op de ouderwetse manier. Bijkomend voordeel: de spek is zo nog langer houdbaar.

Vetspek

Het echte, ouderwetse vetspek, heerlijk om uit te bakken

250 GR • 2500 GR VACUÜM VERPAKT

rauw ontbijtspek

Een product met veel gebruiksmogelijkheden, van broodbeleg tot smaakmaker in salades.

2000 GR VACUÜM VERPAKT

Mager gezouten spek

Magere gezouten spek wordt vaak aan één stuk gekookt en geserveerd bij stamppot: een heerlijke smaakmaker!

250 GR • 2500 GR VACUÜM VERPAKT

mager gerookt spek

Door het roken in de warme rookkamers wordt de spek ook nog iets droger. Daardoor is gerookt spek extra lekker in dunne plakjes op de boterham. 

250 gr • 2500 gr vacuüm verpakt

zeeuws spek

Deze lekkernij is qua vlees hetzelfde als ontbijtspek, maar dan nóg lekkerder. We hebben het namelijk een paar nachten  in een vrij krachtige marinade met kruiden en ketjap laten trekken. Vervolgens wordt het afgebraden. Je krijgt dan een tamelijk donker product met een heerlijke braadsmaak. 

250 gr • 2500 gr vacuüm verpakt